ciekawe jak właściciel poznał, że to konkret jego dekle. podpisane raczej nie były. sytuacja niefajna, trzeba było się dogadać kto od kogo ma i tamtą osobę nauczyć, że się nie rusza cudzej własności.
Śruba mocująca rolkę napinającą...silnik BKD 16V 2.0 140 km.
Zwiń
X
-
Śruba mocująca rolkę napinającą...silnik BKD 16V 2.0 140 km.
Czy miał ktos podobny problem jak urywająca się,"scinana" sruba mocujaca rolkę napinającą.Wymieniałem kompletny rozrząd pół roku temu i przejechałem 6tys km. podczas wyjazdu na wakacje scieło zmęczoną srube a co za tym idzie zmieliło głowice. Tyle co wiem sruba nie była wymieniana.. Czy technologia nakazuje jej wymiane.. Czy jest to odosobniony przypadek a moze czesto sie tak dzieje...
-
-
Dzis rozmawiałem z jednym mechanikiem...To podobno dosc czesta przypadłosc 2litrówek bkd... dlaczego producent nie zoorganizował jakiejs akcji albo napisać jasno i wyraznie ze przy takim i takim przebiegu wymieniamy rozrzad oraz srubke za (strzelam..) 10 pln... :-( ..a potem kapa silnika i dduuze pieniadze do wydania...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez damianogliwicedlaczego producent nie zoorganizował jakiejs akcjiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Śruba od rolki ma drobnozwojny gwint M10. Sprawę rozwiązuje na zawsze przegwintowanie w głowicy na gwint metryczny M10 i nowa szpilka. Proponuję wszystkim z tymi silnikami taką modyfikację przy wymianie rozrządu bo czasami tak jest że niby się śruba dokręciła ale jakoś tak miękko szła, na dynamometrze wszystko w porządku o ile pamiętam 25Nm, a potem niespodzianka. Śruba albo się wysuwa z głowicy, zaczyna szorować i wtedy jest jeszcze szansa na ratunek, albo trzaśnie i głowica do roboty. Gwint w głowicy drobnozwojny, głowica aluminiowa i duże naprężenia to nie jest dobre rozwiązanie. Także wymieniać szpilki puki czas bo wszystko jest dobrze do pierwszego odkręcenia, a potem może być pech. :|
Komentarz
-
Komentarz